x

Rapor Çeşitleri

İşe Giriş Raporu (İşe Giriş Muayenesi)

İşe Giriş Raporu; işe ilk giriş sırasında iş yeri hekiminin işe giriş muayenesinde çalışanın sağlığının başta olmak üzere, fiziki özelliklerinin başvurduğu işe  uygun olup olmadığının saptanması amacıyla yaptığı muayenedir. İş yeri hekimi raporu olarak ta adlandırılmaktadır.

işe-giriş-raporu

Tehlikeli ya da çok tehlikeli sınıfındaki işlerde çalışmak isteyen kişiler, yapacakları işe uygun olduklarını gösteren raporu almak zorundadır. Staj yapmak isteyenlere de bir çok kurum işe giriş raporu talep etmektedir.

Çalışanda bir hastalık saptanırsa yada gerekli tetkiklere ihtiyaç duyulursa hastaneye yönlendirilir.

İşe yeni girecek personeller için iş yeri Hekimleri aracılığı ile talep edilecek olan sağlık tahlilleri uygulandıktan sonra çıkacak olan sonuçlar iş yeri Hekimi aracılığı ile yapılacak yapılan fiziki muayene sonrası işe giriş raporu oluşturulmaktadır.

Sağlık tahlillerinin hangi durumlarda yapılacağını iş yeri hekiminin isteğine göre değişkenlik gösterir.

İşe giriş sağlık raporu ve tahliller konusunda iletişim kısmında bulunan numaralar üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

İşe giriş sağlık raporunu Trabzon ve Ordu merkezimizden alabilirsiniz.

Merkezimiz içerisinde iş yeri hekimi her gün hizmet vermektedir. Raporunuzu gün içinde kolayca teslim alabilirsiniz. Anlaşmalı olduğumuz hastanelerde laboratuvar tahlillerinizi ve diğer tetkik ve testlerinizi uygun ücretlerle yaptırabilirsiniz.

İşçi adayına muayene sırasında sağlık eğitimi verilmesi sağlanır. Muayene sonuçlarını kayıt altına alınarak işçinin periyodik muayenelerinde kullanmak, araştırma yapmak ve gereğinde hukuki amaçlar için kullanılabilir.

Tüm bu muayene ve incelemelerden sonra iş yeri hekimi tarafından işçiye o iş yerinde çalışmaya uygun olduğuna dair bir iş yeri hekimi raporu (işe giriş raporu) düzenlenir.

Verilen belge işçinin yalnızca o iş yerinde ve belirlenmiş iş için çalışmaya uygun olduğunu göstermektedir. Başka bir iş yerine ya da aynı işte başka bir iş için başvuracaksa belgenin yenilenmesi gerekir.

Alınan bu rapor ülkemiz ve yurt dışında çalışacak tüm işçiler için geçerli olmaktadır.

İşe Dönüş Raporu (Muayenesi)

Hastalık ya da sağlık izni (istirahat) nedeniyle işinden belli bir süre uzak kalan kişilerin işe başlamadan önce yapılan muayenedir.

Meslek hastalığı ve iş kazası sonrası alınan istirahatler, gebelik ve doğum izinleri bu kapsamda değerlendirilir.

İstirahat sonunda hastanın durumu değerlendirilir ve işe başlamaya ya da başlarsa önceki işine uygun olup olmadığı değerlendirilir.

Değerlendirmede son haliyle işçinin işe başlayıp, başlayamayacağına karar verilir, gerekirse işçinin çalışma saatinde, yerinde değişiklik yapılır.

Periyodik Muayene (Aralıklı Kontrol Muayenesi)

İş yerinde alınan tüm önlemlere rağmen, işçinin sağlığında olabilecek bir bozulmayı erken saptamak için yapılan muayenelerdir. Amacı erken tanı-ikincil korumadır. Hangi sıklıkta ve nasıl yapılacağı çalışılan iş koluna göre değişmektedir.

Çok tehlikeli işlerde yılda bir, tehlikeli işlerde 3 yılda bir, az tehlikeli işlerde 5 yılda bir yapılır. Ancak bu süreler muayene yapılması gereken en geç sürelerdir, ihtiyaç duyulduğunda daha erken yapılması da gerekebilir.

Periyodik muayene işçinin sağlığında işe bağlı ortaya çıkabilecek hastalıkların yanı sıra, kronik hastalıkların da erken tanısını sağlayabilmektedir.

İşe Giriş/ İşe Dönüş/Periyodik Muayene Formu

İşe Giriş/ İşe Dönüş/Periyodik Muayene Formu için Tıklayınız…